fbpx

Royal Catering

Blog Catering

Finger Food

Posted on

 

Conceptul de „Finger Food”

Sub aceasta denumire pot fi intalnite cele mai variate preparate, fara nicio regula se poate trece de la cele sarate  la cele dulci, insa regula de baza ce trebuie respectata pentru ca ele sa ramana in aceasta categorie este aceea ca nu trebuie folosite tacamuri pentru a le manca, ci mana.Cu fiecare inghititura, aceste mici gustari irezistibile transforma ocazia intr-o experienta culinara si asigura o masa de neuitat pentru orice eveniment.

”Finger foods” sunt considerate adesea aperitive sau simple gustari la diverse evenimente corporate, de la cele mai elegante ocazii, pana la petreceri in familie,evenimente private,fiind din ce in ce mai populare intrucat nu sunt foarte scumpe si ofera o gama mai variata de sortimente si arome.De-a lungul timpului, produsele ce pot fi servite ca “finger foods” s-au diversificat, ajungand in prezent sa ia forma mai multor denumiri: bruschete, canapele, tartine, mini sandviciuri, mini pizza, patiserie dulce si sarata,mini deserturi, tarte etc.In general, orice preparat poate fi transformat in “finger food” deoarece acest termen a devenit  sinonim cu fantezia si inventivitatea in bucatarie.

catering-eveniement-bucuresti-academia-romana (2)

Preparate Finger Food cu influente asiatice, eveniment catering desfasurat la Biblioteca Academiei Romane

selectie mini deserturi catering

Selectie mini deserturi cu servire pass around, servicii catering sustinute la Galateca, pentru Tudor Taylor Event

catering-eveniment-privat-aiurart (4)

Selectie Finger Food, catering oferit pentru expozitie sustinuta la Galeria Aiurart

 

Meniul ideal Finger Food

Meniul ideal contine o varietate de texturi, culori si arome, insa un aspect important este si prezentarea preparatelor.Factorii care pot afecta alegerea meniului sunt multi: sezonul,tema ocaziei, numarul de invitati, bugetul, locatia.Intr-un meniu trebuie aleasa combinatia perfecta de legume, carne de pasare,peste,fructe de mare si carne rosie, dar trebuie tinut cont si de invitatii care nu mananca carne sau tin post.Majoritatea preparatelor sunt dintr-o singura inghititura, asadar este important ca aromele sa se imbine frumos si sa se transforme intr-o experienta culinara. Meniul poate contine in jur de 6-8 preparate finger sarate de persoana, iar la deserturi intre 2-4 preparate,insa acestea se pot modifica in functie de durata si de tipul evenimentului.Aranjarea preparatelor se face pe platouri intr-un aranjament stil bufet suedez, iar fiecare persoana se poate servi singura sau se poate apela la o servire de tip pass-around.Bufetul “Finger Food” va impresiona cu siguranta, dar si alegerea bauturilor corecte si a obiectelor de decor este la fel de importanta.

Pentru orice ocazie dorita, Royal Catering ofera servicii profesioniste si preparate delicioase, create cu o mare atentie la detalii si prezentare, la calitatea ingredientelor si, nu in ultimul rand, la gust.Selectia de preparate “Finger Food”se poate realiza in functie de tema abordata, tipul evenimentului,bugetul alocat,numarul de invitati si locatie.

Vezi meniuri Finger Food

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *