Definita conceptului de bufet suedez in cadrul serviciilor de catering
Acest serviciu este denumit si autoservire, unde invitatii sunt indrumati spre mesele de unde pot alege dintr-o mare varietate de preparate.Mancarea este atractiv aranjata pe o masa lunga, clasificata in ordinea potrivita, de la aperitive la desert.Preparatele calde sunt servite in chafing dish-uri, astel se mentin la temperatura optima intreg evenimentul.Anumite echipamente ca farfurii, tacamuri, servetele sunt asezate la capatul mesei, iar invitatii se pot servii in functie de preferintele fiecaruia.In cazul meselor bufet se poate opta pentru sistemul de autoservire in totalitate sau prin intermediul personalului angajat in acest scop.Aranjarea bufetului, a preparatelor si a obiectelor de decor, intr-o modalitate cat mai atragatoare si eleganta este unul dintre cele mai importante detalii pentru un eveniment de succes.
Avantajele bufetului suedez
Acest sistem de servire este foarte popular la ora actuala datorita avantajelor pe care le ofera si anume:satisfacerea unui numar mare de clienti datorita posibilitatilor care stau la dispozitie printr-o gama larga de produse, numar redus de personal necesar in astfel de ocazii si costuri mai reduse decat in cazul preparatelor servite la mese.